Μια διαφορετική ευχή!

αποδοχή

Όμορφες ευχές, πολλές ευχές για υγεία, ευτυχία, χαρά ανταλλάσσονται  τις πρώτες μέρες κάθε καινούριου έτους. Οι περισσότεροι από εμάς θέτουμε στόχους για όλα όσα θέλουμε να πετύχουμε, για όλα τα καινούρια πράγματα που θέλουμε να φέρουμε στη ζωή μας. Υποσχέσεις προς τον εαυτό ότι θα κάνουμε τα πράγματα αλλιώς.

Πασπαλισμένοι από τη χρυσόσκονη των γιορτών, φορώντας τα ωραία μας ρούχα, παρευρισκόμενοι σε στολισμένα τραπέζια, δίνοντας δώρα, μοιάζει να θέλουμε να φορέσουμε την αισιοδοξία σαν ένα κουστούμι. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Η χαρά, η ευτυχία, η αισιοδοξία, η θλίψη, η στεναχώρια – όλα τα συναισθήματα- είναι επιλογές! Είναι η στάση ζωής που επιλέγει κάποιος ν’ ακολουθήσει. Ναι, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει αυτό που επιθυμεί!

Είναι όμορφο να θέτει κάποιος στόχους. Να γνωρίζει που θέλει να πάει, τι θέλει να φέρει στη ζωή του. Ακόμα πιο όμορφο είναι να βλέπει τον στόχο του να πραγματοποιείται. Είναι οι στόχοι που δίνουν κίνητρο για να συνεχίσει η προσπάθεια. Δίχως στόχους η ζωή θα έμοιαζε σαν ένα ταξίδι χωρίς προορισμό. Για να ταξιδέψει όμως κάποιος και να φτάσει εκεί που επιθυμεί, χρειάζεται να γνωρίζει από που ξεκινά.

Αυτό σε ψυχολογικό επίπεδο μεταφράζεται στο να γνωρίζει και ν’ αποδέχεται ο καθένας  το ποιος είναι.

Αποδοχή, μια έννοια που μέσα της περιέχει το αγαπώ, το  αγκαλιάζω τον εαυτό μου,  χωρίς να κρίνω, να μαλώνω, να δυσανασχετώ με αυτό που αισθάνομαι. Γνωρίζω και αγκαλιάζω το ολόκληρό μου!

Μαζί λοιπόν με τους στόχους της καινούριας χρονιάς, εύχομαι ο καθένας να σταθεί με αγάπη απέναντι στον εαυτό του, να επιτρέψει να τον γνωρίσει, να τον αγκαλιάσει και να τον αποδεχθεί περισσότερο.

Η αποδοχή του εαυτού είναι η αφετηρία για να πραγματοποιήσετε αυτό που επιθυμείτε!

Καλή χρονιά!