ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σοφία ΠόπορηΓεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα Marketing στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εργάστηκα για 8 χρόνια ως υπεύθυνη εμπορικού και ανθρώπινου δυναμικού σε εμπορικές εταιρείες. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Συνθετική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, στο Middlesex του Λονδίνου. Ολοκληρώνοντας εκπαιδεύτηκα για 2 χρόνια στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων στο πρόγραμμα ειδίκευσης ψυχοθεραπευτών και στη συνέχεια για άλλα 2 χρόνια στο πρόγραμμα συστημικής συμβουλευτικής, όπου το ολοκλήρωσα και έχω τον τίτλο της Οικογενειακής Συμβούλου.

Η αγάπη μου για την μάθηση και την εξέλιξη με οδηγεί στην παρακολούθηση πολλών σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης, με θέματα που αφορούν στις σχέσεις, στο εσωτερικό μας παιδί, σε παιδικά τραύματα, στη δημιουργία της πραγματικότητά μας κ.α. Καθώς και σε σεμινάρια ευρύτερης μάθησης, γραπτού λόγου και αφήγησης (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη). Στοιχεία όλης αυτή της διαδρομής ενσωματώνω πάντα μέσα στον τρόπο που δουλεύω.

Τα τελευταία 10 χρόνια που δραστηριοποιούμαι στο χώρο της συμβουλευτικής – θεραπείας, είχα και εξακολουθώ να έχω την χαρά να δουλεύω με νέους (18 – 25 χρονών), με ενήλικες και με άτομα της τρίτης ηλικίας, σε θέματα σχέσεων, αυτοεκτίμησης, αλλαγή καριέρας, πένθος, διαζύγιο κ.α.

Από το 2010 εργάζομαι ιδιωτικά στο Χαλάνδρι παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες. Διοργανώνω σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδευτικές ομιλίες. Παράλληλα συνεργάζομαι με το Ψ-Δίκτυο (παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς οικονομικά ομάδες). Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.) καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (E.A.C.).